کنترل حساسیت پاییزی با راهکارهای مختلف را در این مقاله از سایت” نقلستان” بررسی خواهیم کرد: افراد مبتلا به آلرژی پاییزی می توانند با رعایت چند راهکار ساده، علائم خود را بهبود بخشند. با رعایت راهکارهایی که در ادامه ذکر می کنیم می توانید راحت تر فصل پاییز را پشت سر بگذارید. مصرف داروهایی که برای کمک به کاهش علائم مرتبط با آلرژی، صرف نظر از فصل، تولید می شوند به کنترل حساسیت پاییزی بیماران کمک زیادی می کند.
کنترل حساسیت پاییزی
حساسیتهای ناشی از فصول مختلفی مانند پاییز ممکن است مدتها در بدن فرد باقی بمانند و حتی با پایان فصل هم سر جای خود باشند. حساسیت پاییزی هم اگر مانند دیگر آلرژیها درمان نشود، میتواند باعث عفونت سینوسها و آسم در فرد شود. از علائم مختلف این نوع حساسیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خارش بینی و چشم
- آبریزش چشم
- آبریزش بینی
- سرفه
- آسم
- خارش دهان و پشت گلو
- جوش زدن در قسمت شکم
- اسهال
- کهیرهای پوستی
- خارش
- اگزما
راهکارهای درمانی حساسیت های پاییزی
گاهی اوقات حساسیت پاییزی به گونهای میشود که ممکن است آن را با سرما خوردگی اشتباه بگیریم. در این حالت بهتر است که حتماً به یک متخصص مراجعه کنید تا بفهمید که آلرژی دارید یا سرما خوردهاید.
مصرف اسپریها و قطرههای نمکی بدون نسخه
اسپریهای سالین و اشکهای مصنوعی برای شستشوی گردهها از بینی و چشمها بسیار مفید هستند. اگر پس از رسیدن از فضای باز استفاده می شوند تاثیر زیادی در کنترل حساسیت پاییزی دارند.
مصرف استروئیدهای بینی
این اسپری ها باید توسط پزشک تجویز و فقط در دزهای توصیه شده مصرف شوند. معمولا چند روز طول می کشد تا تاثیر کامل آن احساس شود.
مصرف آنتی هیستامین ها
آنتی هیستامین ها با مسدود کردن گیرنده های هیستامین در بدن، عطسه، آبریزش و خارش را کاهش می دهند. همچنین ضد احتقان ها رگ های خونی در مجاری بینی را کوچک می کنند تا احتقان را از بین ببرند تا بتوانند حساسیت پاییزی را در فرد مبتلا کنترل کنند.
مصرف قطره چشم
استفاده از قطره استریل چشمی به تسکین خارش و آبریزش چشم کمک می کند و علائم چشمی حساسیت پاییزی را کنترل می کند.
دوری از گرده ها برای کنترل حساسیت پاییزی
تعداد گرده ها معمولاً بین ساعت ۴ صبح تا ۸ صبح به بالاترین حد خود می رسد، بنابراین به حداقل رساندن فعالیت های صبح زود می تواند به بیمار کمک کند تا حساسیت پاییزی را راحت تر کنترل کند. بعد از فعالیت یا کار در بیرون دوش بگیرید و شامپو بزنید تا این گرده ها از روی لباس و موها زدوده شوند.
استفاده از دستگاه بخور
استفاده از فیلتر هوا یا حتی دستگاه بخور کمک می کنند تا علائم حساسیت پاییزی کنترل شوند.
انواع حساسیت پاییزی و علل آلرژی پاییزی چیست؟
گرده افشان ها
گرده افشانها از رایج ترین علتهای آلرژیهای فصلی در فصل پاییز هستند. تقریبا 75 درصد از افرادی که در فصل پاییز و بهار آلرژی دارند، علت آن را گرده افشانها میدانند.
گرد افشانی تقریباً در اواخر تابستان آغاز میشود و میتواند تا ماه آبان نیز ادامه پیدا کند و تمام اینها بستگی دارد که گرمای هوا چقدر باشد. گردهها در هوا میتوانند تا هزاران کیلومتر به فرد برسند و اصلا فرقی ندارد که شما در چه محلی زندگی میکنید.
قارچ
یکی دیگر از علتهای حساسیت در فصل پاییز این است که رطوبت هوا از بین میرود و باعث میشود که قارچ ها روی برگهای مرطوب باقی بمانند. معمولاً اگر بیش از حد با برگهای پاییزی در تماس باشید، احتمال ورود این آلرژیها بالا تر میرود.