اطلاعات عمومی

فواید روغن سیاهدانه چیست؟

فواید روغن سیاهدانه چیست؟

فواید روغن سیاهدانه را در این مقاله از سایت “نقلستان” بررسی خواهیم کرد. پس تا انتهای مطالب با ما همراه باشید: روغن سیاهدانه یکی از عصاره های طبیعی است که خواص بسیاری دارد. این روغن از سال های گذشته برای مصارف دارویی و خوراکی کاربرد داشته و برای تهیه لوازم آرایشی مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه به برخی از مهم ترین خواص روغن سیاهدانه می پردازیم:

فواید روغن سیاهدانه برای سلامتی

سیاهدانه یک داروی طبیعی پرکاربرد است و از دانه‌های آن به عنوان ادویه، ضدنفخ، چاشنی و حتی ماده معطر استفاده می‌شود. از دیرباز هم، آن را به عنوان داروی ادرارآور، عرق‌آور، اشتهاآور، تقویت‌کننده کبد و هضم‌کننده استفاده می‌کردند. سیاهدانه فواید بی‌شمار دیگری نیز دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

سلامت دندان با سیاهدانه

عصاره متانولی سیاهدانه با مهار باکتری استرپتوکوک موتانس، اثر ضد پلاک داشته و بنابراین، مانع از پوسیدگی دندان می‌شود.

آنتی بیوتیک موثر

عصاره سیاهدانه می‌تواند بر روی باکتری‌ها اثر مهارکننده داشته باشد. این ماده موثر با داشتن خاصیت ضد باکتریایی و آنتی بیوتیک موثر می تواند از فعالیت باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده و روده جلوگیری کند.

فعالیت ضد قارچی

عصاره سیاهدانه دارای اثر ضد قارچی قوی است. نتایج مطالعات نشان داده است که سیاهدانه می‌تواند منبعی از داروهای ضد قارچ پوستی باشد. خواص آن برای درمان عفونت‌های قارچی پوست در طب سنتی تأیید شده است.

فواید روغن سیاهدانه چیست؟

خواص آنتی اکسیدانی

سیاهدانه غنی از آنتی اکسیدان قوی تیموکینون است. این ماده خواص ضد التهابی قوی و مؤثری دارد.

ضد دیابت

سیاهدانه میزان گلوکز خون را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. این ماده در ترکیب با سایر مواد شیمیایی به طور چشمگیری در بهبود متابولیسم کربوهیدرات در افراد مبتلا به دیابت مؤثر است.

خواص ضد التهابی

خواص ضد‌التهابی موجود در روغن سیاه دانه همچنین ممکن است به کاهش و تسکین علائم آزار دهنده گوارشی مانند سوء‌هاضمه، حالت تهوع، اتساع شکم، نفخ، استفراغ، اسهال یا یبوست کمک کند.

کنترل فشار خون

روغن سیاهدانه می‌تواند به کاهش فشار خون در افرادی که دارای فشار خون بالا هستند کمک کند.

رشد و تقویت مو

استفاده از روغن سیاهدانه می تواند برای ریزش مو مفید بوده و باعث تحریک رشد مجدد آن شود. با استفاده از این محصول شما می توانید ظاهر موی خود را درخشنده تر و شاداب تر کنید. استفاده مداوم از روغن سیاهدانه به سلامت، نرمی و هیدراته شدن مو نیز کمک می کند.

نحوه مصرف روغن سیاهدانه

مکمل: در کاربردهای دارویی می توان از مکمل روغن سیاهدانه به صورت قرص یا مایع استفاده کرد.

موضعی: استفاده از روغن و پماد سیاهدانه برای پوست و مو نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ماساژ روغن سیاه دانه روی شقیقه ها باعث کم شدن سردرد می شود و ماساژ آن روی سینه خواص تنفسی داشته و باعث می شود راحت تر نفس بکشید.

طعم دهنده غذایی و ادویه: دانه‌های سیاهدانه را می‌توان به‌عنوان ادویه و طعم‌دهنده‌های غذایی نیز مصرف کرد. این ترکیب دارای طعمی قوی است که کمی تلخ و تند است.

مقدار روغن سیاهدانه برای مصرف خوراکی در کسانی که مزاج سردی دارند تا 8 گرم می باشد و برای کسانی که مزاج آن ها گرم است تا 2 گرم می باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *