اطلاعات عمومی

علت تغییر رنگ ادرار چیست؟

علت تغییر رنگ ادرار

علت تغییر رنگ ادرار می تواند به دلیل بیماری های مختلف باشد. رنگ طبیعی ادرار از زرد کمرنگ تا طلایی پر رنگ متغیر است. رنگ های دیگر مانند نارنجی، قرمز، قهوه ای و … از جمله رنگ های غیر عادی است که می تواند به دلیل مصرف داروها و مواد غذایی تغییر کند. یکی دیگر از دلایل تغییر رنگ ادرار کم شدن آب بدن می باشد. در این مقاله از سایت “نقلستان” قصد داریم با علت تغییر رنگ ادرار و نشانه های آن بیشتر آشنا شویم:

علت تغییر رنگ ادرار

همانطور که می دانید ادرار شامل آب اضافی و مواد زائد بدن است. اگر در شرایط کم آب قرار بگیرید و بدن شما دهیدراته شود. رنگ طبیعی ادرار تغییر کرده و به قرمز تیره تبدیل می شود. به همین دلیل دقت کنید که رنگ آن شفاف باشد. اگر حالت کدری داشته باشد ممکن است به دلیل عفونت مجاری ادراری یا کلیه باشد. همچنین باید به این نکته توجه شود که ترکیبات و رنگدانه های موجود در برخی از غذاها و داروها ممکن است رنگ ادرار را از زرد طبیعی و حالت شفاف به رنگ کدری و تیره تغییر کند. در موارد دیگری رنگ قهوه ای ادرار ممکن است به دلیل بیماری ارثی گلبول های قرمز خون (پورفیری) رخ دهد. در این صورت توصیه می شود به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علت دقیق تغییر رنگ ادرار را متوجه شوید.

علت تغییر رنگ ادرار

تشخیص علل تغییر رنگ ادرار چگونه است؟

برای تشخیص علت تغییر رنگ ادرار ابتدا پزشک معاینات فیزیکی انجام داده و با توجه به سابقه پزشکی ممکن است آزمایش های تکمیلی نیز تجویز کند. این آزمایشات شامل موارد زیر است:

  • سونوگرافی شکم و لگن
  • تصویربرداری از کلیه ها
  • آزمایش ادرار
  • آزمایش خون از نظر سطوح بالای آنزیم های کبدی
  • سی‌تی اسکن شکم و لگن
  • بررسی باکتری هایی که باعث عفونت شده اند

انواع تغییر رنگ ادرار

ادرار قرمز: به دلیل عفونت های ادراری؛ تومور های سرطانی، کیست کلیه، آسیب های عضلانی، سنگ کلیه و… همچنین مصرف خوراکی هایی مانند چغندر، شاه توت و … که می توانند باعث تغییر رنگ ادرار به رنگ قرمز شود.

ادرار سبز یا آبی: این ادرار ممکن است به دلیل مواد و رنگ های موجود در مواد غذایی باعث تغییر رنگ ادرار شود. همچنین ابتلا به بیماری هیپرکلسمی می تواند رنگ ادرار را آبی کند. گاهی اوقات ادرار سبز در هنگام عفونت‌های مجاری ادراری ناشی از باکتری سودوموناس ایجاد می‌شود.

ادرار قهوه ای و تیره: مصرف داروهایی مانند آنتی بیوتیک مترونیدازول، شل کننده های عضلانی و … می تواند رنگ ادرار را تیره کند. در برخی از موارد به دلیل اختلالات کبد، کلیه و عفونت های مجاری ادراری می تواند با سوزش ادرار و تغییر رنگ آن همراه باشد. ورزش های شدید نیز می تواند در مواردی باعث آسیب به کلیه و مجاری ادراری شوند.

در آخر

تغییر رنگ ادرار همیشه خطرناک نیست و ممکن است به نوع مواد غذایی که مصرف می کنید بستگی داشته باشد. به عنوان مثال اگر مقدار زیادی چغندر یا ریواس بخورید به احتمال زیاد رنگ ادرارتان تغییر خواهد کرد. اگر علائمی مانند درد در هر قسمتی از بدن یا درد کلیه را نداشته باشید، نیازی نیست به پزشک مراجعه کنید. نحوه درمان بیشتر به علت تغییر رنگ بستگی دارد. پزشک شما ممکن است، بیشتر بر روی علائم بیماری‌های جدی مانند هپاتیت توجه کرده و بر اساس آن دارو تجویز کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *