عرق شاتره در بارداری مفید است؟
عرق شاتره در بارداری باید در نهایت احتیاط مصرف شود. در واقع پزشکان طب سنتی بر این باور هستند که عرق شاتره در بارداری و شیردهی باید به مقدار کم مصرف شود. این مسئله به خاطر وجود ترکیبات آلکالوئیدی سمی موجود در این گیاه است.
بسیاری از کارشناسان و درمانگران طب سنتی بر این باور هستند که استفاده از این عرق گیاهی به هیچ عنوان در بارداری توصیه نمی شود. در ادامه مطلب از این مقاله از سایت “ نقلستان ” به فواید و عوارض مصرف عرق شاتره در بارداری اشاره خواهیم کرد.
عرق شاتره در بارداری
از مهم ترین خواص عرق شاتره می توان به روشن شدن پوست اشاره کرد. در حقیقت عرق شاتره می تواند بسیاری از مشکلات پوستی از جمله آکنه و جوش های سر سیاه و سر سفید را درمان کند. به علاوه مصرف عرق شاتره به افرادی که در دوره نوجوانی به سر می برند و درگیر جوش های زیر پوستی و غرور جوانی هستند، به شدت توصیه می شود. برای این منظور کافی است روزانه سه لیوان عرق شاتره را پیش از غذا میل کنید. با این حال در مورد مصرف عرق شاتره در طول دوران بارداری و شیردهی و تأثیر مصرف عرق شاتره بر زایمان و جنین اطلاعات متناقضی وجود دارد. به همین دلیل بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف، با پزشک مشورت شود. اما به طور کلی از جمله خواص عرق شاتره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مهم ترین خواص عرق شاتره
یکی دیگر از خواص عرق شاتره، کمک به ترشح آنزیم های گوارشی است که می تواند هضم غذا را سریع تر کرده و به افزایش اشتها کمک کند. به صورت کلی از مهم ترین خواص شاتره می توان به کاهش تپش قلب، مقوی معده، مسهل، ضد اسپاسم، آرامش بخش، ضد عفونی کننده و مدر اشاره کرد. از سوی دیگر این عرق گیاهی در درمان بیماری های قلبی و عروقی بسیار مؤثر است.
مصرف عرق شاتره در بارداری چه مضراتی دارد؟
ترکیبات سمی
استفاده از عرق های گیاهی در دوران بارداری بایستی با احتیاط همراه باشد، به طورکلی پزشکان طب سنتی معتقدند، مصرف شاتره در دوران بارداری و شیردهی بایستی بسیار کم بوده، این مسئله به علت وجود ترکیبات آلکالوئیدی سمی موجود در این گیاه است.
فلج عضلات
گیاه شاتره با وجود خواص دارویی فراوان، از دسته گیاهان سمی محسوب شده بنابراین بایستی در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت نمود، زیاده روی در مصرف این گیاه، باعث فلج عضلات صاف و دستگاه تنفس میشود.
مشکلات ریوی
همچنین مصرف بیش از اندازه این گیاه برای ریه مضر است. مصرف کم و تعیین شده عرق شاتره مشکل خاصی را به همراه نمی آورد. اما زیاده روی در مصرف این عرق گیاهی می تواند به لرز، تشنج، اسهال شدید و در موارد حاد مرگ منجر شود.
چه کسانی مجاز به مصرف عرق شاتره نیستند؟
هرچند خواص عرق شاتره بسیار زیاد است، اما ممنوعیتهایی برای افراد مختلف دارد. افراد زیر مجاز به مصرف عرق شاتره نیستند:
- خانمهای باردار و شیرده بهتر است در این دو دوره مهم از مصرف این گیاه و حتی عرق آن اجتناب کنند؛ مگر اینکه قبل از مصرف با متخصص خود مشورت کرده باشند
- بیماران مبتلا به صرع مجاز به مصرف شاتره نیستند.
- افرادی که از داروهایی برای کنترل فشار خون خود استفاده میکنند.
- افرادی که از هرگونه بیماری کلیوی رنج میبرند، لازم است قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
- افرادی که از داروهای خاصی در زمینه کبد استفاده میکنند؛ لازم است با پزشک خود مشورت کنند. چرا که برخی داروهای کبدی احتمال تداخل دارویی با شاتره را دارد.
اطلاعاتی دقیق بود