دمنوش پونه برای چی خوبه؟
دمنوش پونه چه خواصی دارد؟ خواص پونه و ترکیبات مفید و مؤثر موجود در آن برای هرکسی شناخته شده است. از این گیاه به دلیل وجود انواع ویتامینها، فنل ها، تانن ها و … برای درمان بسیاری از بیماریهای انسان استفاده میشود. در این مقاله از سایت “نقلستان” به بررسی برخی خواص این گیاه جادویی پرداخته میشود.
دمنوش پونه چه خواصی دارد؟
چای پونه فواید بسیاری دارد که در ادامه این بخش به آن می پردازیم.
خاصیت آنتی بیوتیکی: چای پونه می تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند زیرا مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند.
درمان گلو درد: چای پونه گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه میکند.
درمان سینوزیت: مصرف چای پونه و یا دمنوش آن به درمان سینوزیت کمک می کند، برای درمان سینوزیت می توانید از بخور دمنوش پونه استفاده نمایید.
تقویت سیستم ایمنی: چای پونه حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است و آنتی اکسیدان موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند.
پیشگیری از سرطان: پونه حاوی کوئرستین است که رشد سلول های سرطانی را کاهش و مرگ سلولی را بهبود می بخشد.
جوان سازی پوست صورت: روغن پونه دارای خواص آب رسانی قوی بوده که برای کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت مفید می باشد.
بهبود مشکلات خواب: برای ایجاد آرامش، کاهش عصبانیت و بهبود مشکلات خواب چای پونه را که آرام بخش و مُسکن خوبی است، بنوشید.
کاهش درد معده: برای درمان درد معده و بهبود نفخ شکم و دفع گازهای انباشته شده در روده چای پونه بنوشید، پونه یکی از درمان های عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به شمار می رود.
بهبود سرما خوردگی: هنگام سرما خوردگی چای پونه بنوشید زیرا این چای به دلیل داشتن مقدار زیادی منتول خاصیت خلط آوری دارد و به تخلیه ی ترشحات انباشته شده در ریه ها کمک می کند و برای کسانی که از مشکلات تنفسی رنج می برند، مفید است.
مشخصات گیاه پونه چیست؟
گیاه پونه یک گیاه علفی است که در فصل بهار و تابستان رشد میکند. پونه دارای ساقههای ریز و شاخههای زیادی است که بر روی زمین رشد میکند و ارتفاع آن نیز بستگی به شرایط زیستی دارد. برگهای پونه کوچک و بیضی شکل هستند و رنگ آنها سبز تیره است. این گیاه در دمای معمولی رشد میکند و نیازی به دمای بسیار سرد یا بسیار گرم ندارد.
بیشتر بدانید: خرید عرق پونه اصل از فروشگاه آنلاین نقلستان
طرز تهیه دمنوش و چای پونه
مواد لازم:
- 4 تا 6 عدد برگ پونه تازه
- 2 و نیم فنجان آب
- 1 ق چ عسل
طرز تهیه:
- برگ های تازه پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید.
- بگذارید 10-15 دقیقه بماند تا دم بکشد.
- دمنوش پونه را می توانید با عسل شیرین کنید و بنوشید.
میزان مصرف دمنوش پونه در روز
در روز بیش تر از 2 فنجان دمنوش پونه مصرف نکنید.
مضرات پونه کوهی
زنان باردار به هیچ وجه نباید از پونه استفاده کنند. انقباضات رحم، افزایش جریان قاعدگی و افزایش خطر سقط جنین از عوارض پونه برای خانمهای باردار است. زیادی روی در مصرف پونه میتواند منجر به سر درد، افزایش شدت پمپاژ قلب و افزایش فشار خون موثر است و همچنین از دیگر عوارض پونه که در هنگام مصرف بیش از حد نمایان میشود مسمومیت است.