خواص دارویی عرق آویشن را در این مقاله از سایت “نقلستان” بررسی خواهیم کرد: آویشن یکی از گیاهان ضد التهابی است که برای درمان بیماری های تنفسی و پاکسازی باکتری ها نقش مهمی دارد. استفاده از عرق گیاهی و دمنوش آویشن برای درمان سرماخوردگی نیز توصیه می شود. این گیاه خاصیت خلط آور دارد و به رفع عفونت و چرک گلو و درمان سرفه کمک می کند.
خواص دارویی عرق آویشن
- استفاده از عرق آویشن برای کنترل فشار خون مناسب می باشد. این ترکیب موثر با داشتن مقادیر بالایی از منیزیم، پتاسیم و کلسیم باعث کاهش فشار خون بالا شده و توصیه می شود هنگام پخت و پز در رژیم غذایی این افراد مورد استفاده قرار بگیرد.
- عرق آویشن نقش موثری در تقویت بینایی دارد.
- به دلیل خواص ضد نفخ و تسکین دهندگی برای درمان مشکلات گوارشی، تهوع و … مفید می باشد.
- باعث هضم بهتر غذا می شود.
- برای درمان مشکلات پوستی مانند آکنه مورد استفاده قرار می گیرد.
- این عرق گیاهی با افزایش ادرار باعث دفع سموم و نمک های اضافی بدن می شود.
- خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی آویشن و همچنین داشتن ویتامین های C و A که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند باعث می شوند در درمان سرما خوردگی و سرفه بسیار تاثیر گذار باشد.
- به دلیل داشتن خاصیت ضد قارچ، ضد باکتری و ضد کرم در درمان عفونت های روده ای، از بین بردن انگل، رفع سوء هاضمه و یبوست موثر است.
- به دلیل طبع گرمی که دارد در درمان سنگ کلیه و ورم کلیه موثر است.
- عطر خوش آویشن و همچنین خاصیت ضد قارچی و ضد عفونی آن موجب می شود در تولید خمیر دندان و دهانشویه کاربرد فراوانی داشته باشد.
طبع گیاه آویشن چیست؟
طبع آویشن گرم و خشک بوده و زیاده روی در مصرف آن توسط افراد صفراوی موجب بروز مشکلاتی می شود. از آویشن به عنوان مصلح می توان در غذاهایی مانند دوغ، ماست، پنیر تازه، باقلا، لوبیا و نخود سبز استفاده کرد که می تواند طعم و بوی خوشی را به این مواد بدهد. طبع گرم آویشن سبب شده از آن به عنوان ادویه در طبخ غذاهای مختلف استفاده شود که سبب طعم دار شدن آن ها می شود.
عرق آویشن و عسل چه فوایدی برای سلامتی بدن دارد؟
مصرف عرق آویشن به همراه عسل، فواید این عرق گیاهی را بسیار افزایش می دهد. شما از این معجون می توانید برای بهبود مشکلات گوارشی، مشکلات تنفسی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت سلامت پوست و مو و بسیاری دیگر از مشکلات خود استفاده کنید. این معجون به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند. اما باید توجه داشته باشید، از مصرف این معجون به مقدار زیاد به دلیل طبع گرم آن، شدیدا خودداری کنید.
عرق آویشن و عسل در طب سنتی بیشتر برای درمان عفونت و زخم های گلو استفاده می شود. خاصیت ضد باکتریایی این معجون، در بهبود عفونت های گلو بسیار مفید واقع می شود. همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن زخم ها و عفونت های موجود در بدن را سریع تر بهبود می بخشد.
- مصرف آویشن برای افراد صفراوی که دارای مزاج گرم و خشک هستند توصیه نمی شود و برای آن ها خطرناک است.
- مصرف بیش از حد این عرق گیاهی می تواند باعث بروز آلرژی و حساسیت های پوستی شود.
- همچنین مصرف آویشن به صورت دم کرده یا عرق نیز در هنگام تب مضر بوده و توصیه نمی گردد.
- آویشن خاصیت قاعده آور دارد و در صورت مصرف آن در طول بارداری می تواند سبب سقط جنین شود.