اطلاعات عمومی

خواص به لیمو چیست؟ نحوه مصرف آن

خواص به لیمو چیست؟ به لیمو بوته ای چندساله است که عطر آن شبیه به لیموترش بوده و به عنوان گیاه دارویی موثر در تهیه دمنوش ها و چای مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه بی نظیر خواص بسیاری برای سلامتی بدن انسان دارد. از خواص به لیمو به مواردی چون کاهش تورم و التهاب در بدن، حفاظت از ماهیچه‌ها، تقویت سیستم ایمنی، آرامش بخشیدن به معده، کاهش تب، آرامش بخشیدن به اعصاب می‌توان اشاره کرد. در این مقاله از سایت” نقلستان” قصد داریم با مهم ترین خواص و طریقه مصرف این گیاه بیشتر آشنا شویم.

خواص به لیمو چیست؟

به لیمو دارای خواص درمانی بسیاری است که در اینجا به بررسی برخی از خواص این گیاه دارویی می‌پردازیم:

تقویت دستگاه گوارشی

به لیمو یک گیاه دارویی است که برای تقویت هضم مناسب است. به لیمو می تواند شکم را از طریق خواص ضد اسپاسمی که دارد تقویت و از آن محافظت کند یعنی می‌تواند دستگاه گوارش را آرام کند. با انجام این کار، می‌تواند باعث کاهش علائمی از جمله سندرم روده تحریک پذیر، سوء هاضمه، گرفتگی و یا نفخ شود و  اجازه می دهد تا دستگاه گوارش به خوبی عمل کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

به لیمو سرشار از ترکیبات فنولی است. ترکیبات فنولی آنتی اکسیدان‌های قوی هستند که از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. ترکیبات فنولی به کاهش استرس اکسیداتیو از طریق کمک به سم زدایی بدن و خنثی سازی اثرات مضر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند؛ این‌کار بدن را سالم نگه می‌دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.چای به لیمو را می‌توانید به‌عنوان یک چای ضدالتهابی و ترمیم کننده در طول روز بنوشید.

خواص به لیمو چیست؟

آرامبخش و تسکین اضطراب

از دیگر خواص دمنوش به لیمو تنظیم خواب است. یکی از مهم‌ترین خواص به لیمو خاصیت آرامش بخشی و تسکین دهندگی اعصاب است. خاصیت آرامش بخش به لیمو به خوبی شناخته شده است و برای افرادی که استرس مزمن و مشکلات عصبی دارند توصیه می‌شود. همچنین به لیمو می‌تواند باعث سهولت و آرامش ذهن و بدن شود. دمنوش به لیمو و بابونه یکی از بهترین دمنوش‌های گیاهی برای آرامش اعصاب و درمان بی‌خوابی شبانه است.

ترکیبات موجود در به‌لیمو

به‌لیمو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این میوه از مواد معدنی و آلی شامل کلسیم، منیزیم، ویتامین C، لیمونن، اسید سیتریک و پکتین تشکیل شده، منبع عظیم فولیک اسید و فلانوئید است و خواص آنتی اکسیدانی قوی از خود نشان می‌دهد. طبع این گیاه گرم و خشک است.

طرز تهیه‌ چای به‌ لیمو

برای تهیه‌ی چای به‌لیمو یک قاشق غذا‌ خوری از برگ به‌لیمو را در قوری آب جوش بریزید و اجازه دهید 20 دقیقه با حرارت غیر‌ مستقیم دم بکشد. پس از آن می‌توانید با عسل یا نبات چای را میل کنید.

بهترین زمان مصرف به لیمو

بهترین زمان مصرف دمنوش به‌لیمو دو ساعت پیش از غذا است. میزان مصرف مجاز آن کمتر از 5 گرم در روز توصیه می‌شود و برای روز‌های طولانی نباید استفاده شود.

قبل از مصرف به نكات زير توجه كنيد:

  • دمنوش به‌لیمو را در طول روز استفاده کنید ولی مصرف آن برای شب توصیه نمی‌شود.
  • از مصرف زیاد آن به‌علت تاثیر بر کلیه‌ها خود‌داری کنید.
  • مصرف زیاد آن سبب کاهش ضربان قلب و مشکلات گوارشی می‌شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *